Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets avontuurlijks te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Zowel jongens als meisjes van 7 tot 11 jaar kunnen bij de welpen terecht. De welpen kun je herkennen aan hun groene blouse. Scouting Jan van Speyk heeft drie welpengroepen met elk hun eigen opkomsttijden (zie rechter kader). De activiteiten die alledrie de groepen bieden, zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden van Scouting. Het werken met deze activiteitengebieden zorgt niet alleen voor variatie in ons programma, maar geeft kinderen vooral een gezellige en leerzame tijd bij ons.

Buiten rondom onze boerderij "De Carbohoek" of in het park  hebben we voldoende ruimte om bijvoorbeeld 'levend stratego', smokkelspellen en survivalspellen te spelen, of maken we een kampvuur. Leuk en lekker om je eigen maaltijd op te bereiden en marshmallows te roosteren.
Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom leren we hoe je veilig vuur maakt (en dooft), hoe je je zakmes (niet!) gebruikt en leer je enige basiskennis EHBO. Je leert ook belangrijke Scoutingtechnieken, zoals kaart en kompas lezen, knopen of een hike lopen. En niet te vergeten, zoals dat bij Scouting past, gaan we ook op kamp. 

Kom kijken wat we doen!

Wil je een keer komen 'proefdraaien', neem dan contact met ons op via de knop "Komen kijken?" in het menu.

20170422 MN 9825 Middel DSC 5159 1 Middel 20170422 MN 2480 Middel