Welkom bij Scouting Jan van Speyk

Scouting Jan van Speyk biedt leuke en uitdagende activiteiten aan waarbij meisjes en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo gaan alle leeftijden op kamp, en leren ze dankzij de progressiematrix bij elke speltak nieuwe vaardigheden, doen ze nieuwe kennis op en onderscheiden zij zich positief ten opzichte van leeftijdsgenoten die niet lid zijn van Scouting. Behalve de jeugdleden ontwikkelen ook de vrijwilligers zich bij Scouting. Denk hierbij aan de leidingteams, namelijk groepen vrijwilligers die gezamenlijk het scoutingspel uitdragen in een speltak. En verder de overige kaderleden: bestuur en andere functies zoals materiaalmeester, praktijk- en groepsbegeleider.

Scouting biedt haar leden gezelligheid en onvergetelijke belevenissen. Ben je nieuwsgierig? Onder "Speltakken" kun je meer info vinden over alle leeftijdscategorieën.


Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Ruim 90.000 jongens en meisjes in Nederland zijn lid van Scouting. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Er zijn in Nederland 1.300 lokale scoutinggroepen. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen.

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt.

In dit scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Hierdoor leren Scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving, de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Het scoutingprogramma in Nederland is gebasseerd op de grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell.

Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit, Scouting staat open voor iedereen.