Afdrukken

Welpen spelen in de Jungle

De Welpen spelen elke week met elkaar in de jungle. Het themaverhaal van de welpen is gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling.

Mowgli is opgegroeid bij de wolven in de jungle. Hij is nergens bang voor en begrijpt de talen van alle dieren. Baloe de beer is zijn grootste vriend en leraar. Van hem leert hij de wetten van de jungle. Maar Shere Khan de tijger trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen. Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Ze spelen vaak samen. Mowgli leert haar alles wat hij weet over het leven in de jungle. En Shanti op haar beurt leert Mowgli alles over de mensen.

In de jungle leven nog een heleboel andere dieren. Mowgli en Shanti kennen ze allemaal. Als jij welp wordt bij onze scoutinggroep speel je samen met Mowgli en Shanti in de jungle en ontdek jij ook dat al die dieren zo hun eigen karakter hebben, eigenlijk net als mensen.

 Poster Groepsfoto

Jungle plattegrond

In de jungle zijn verschillende plekjes te vinden waar de dieren avonturen beleven. Bij de welpen hebben we natuurlijk geen echte jungle, maar we doen gewoon net alsof. We hebben een prachtig lokaal in ons gebouw en een mooi speelveld. En als we onder de mensen willen zijn, dan lopen we Mijdrecht in.

Junglekaart

Bij de raadsrots praten we met elkaar als er bijvoorbeeld problemen zijn of als we wijze raad nodig hebben. Alle dierenproblemen worden hier opgelost door goed naar elkaar te luisteren en te leren van elkaar. In het wolvenhol is het altijd veilig. Het is de plek waar we thuis zijn en lekker kunnen kletsen met vrienden en vriendinnen. Hier hoeven we nergens bang voor te zijn en kunnen we uitrusten na weer een spannend avontuur. Zin in een potje ravotten? Willen we eens lekker een actief spel doen met elkaar? Dan moeten we op de Khaali Jagah vlakte zijn. Bij de Nishaani plaats oefenen we met het maken van een vuurtje en andere echte scoutingtechnieken. Een spannende speurtocht maken, moeilijke knopen leren, een minivlot bouwen, het kan hier allemaal. In het mensendorp Haveli is alles wat we in de jungle niet kunnen vinden.

Huizen, straten, parken, wegen en vooral mensen met hun eigen gewoonten en gebruiken. Er gaan allerlei verhalen rond over de Emaarate ruïne. Is het een kasteel geweest? Of een oude tempel misschien? Of toch een fort? Je vindt er in ieder geval allerlei dingen die reizigers uit verschillende landen achtergelaten hebben. Ben je graag in de natuur bezig? Ga dan mee naar de Talaab poel op zoek naar grote en kleine dieren en planten. Welpen zijn goed voor de natuur, staat in onze welpenwet. De meeste welpen spelen ook graag in de natuur. Houd jij ervan om lekker te knutselen of te verven? Ben je een danser, een toneelspeler of een zanger? Dan is er in de Guha grotten van alles voor je te doen. Doe met ons mee en leef je uit!