Scouts:

Padvindster of verkenner?

Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Tijdens de opkomsten is er een gevarieerd programma; van een potje voetbal tot instructie van verschillende scouting technieken, zoals kaart en kompas, pionieren, koken en een tent opzetten en van een avondje knutselen tot Levend Stratego. Het komt allemaal wel een keer aan bod.

Naast de reguliere opkomsten hebben we ook verschillende weekenden. Het kan een weekend op de boerderij zijn maar ook kun je meedoen aan de scoutingwedstrijden, waar je tegen andere scoutinggroepen strijd.

Het zomerkamp is het hoogtepunt van ons jaarprogramma. Een hele week trekken we naar een vaste locatie waar wij ons kampement opslaan. De week is gevuld met allerlei scouting activiteiten in een thema. De Scouts koken voor zichzelf in de zelf gepionierde keukens en slapen in tenten.

Bij de scouts leren de kinderen meer verantwoordelijkheid te krijgen door meer zelf te doen. Zo helpen de oudere scouts de jongere bijvoorbeeld door ze te leren knopen en pionieren.

 

Padvindsters

Voor wie? Meisjes van 11 t/m 15 jaar
Wanneer? Vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur

 

Verkenners

Voor wie? Jongens van 11 t/m 15 jaar
Wanneer? Vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur

Informatie bezorging Kerstpost 2020


SponsorKliks


 
 

Privacy beleid

 

Sociale veiligheid


Lid worden of informatie?


 

 SJA logo 200px aStichting Jongeren Actief maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten.