Nieuws

groepsfoto

Online boerenkoolfuif was een succes 

Zaterdag 9 januari begonnen we traditioneel het nieuwe jaar met de boerenkoolfuif. Helaas dit keer online met een leuk online spel voor jong en oud!

Lees hier nog een keer de uitleg van het spel

Lees of download hier de opdrachten voor het spel

Bekijk onderstaande video om met de leiding, voorzitters en waarderingscommissie terug te kijken naar 2020

  

In onderstaand filmpje een compilatie van foto's en filmpjes van 2020

 

In onderstaand filmpje vele foto's en opdrachten van de opdrachten van de boerenkoolfuif!

 

 

Veel kijkplezier! 

Maatregelen coronavirus

Aanpassingen in verband met corona (Update: 17 december 2020)

Nederland is tot en met 19 januari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken. Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend. Daarom zijn er géén opkomsten en zijn clubhuizen gesloten. Online activiteiten zijn wél mogelijk. We roepen op zoveel mogelijk aan de slag te gaan met de goede ervaringen van de #ikscoutthuis activiteiten van de eerste lockdown. Samen zorgen we ervoor dat onze leden ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe Scoutingactiviteiten. Scouting Nederland spant zich actief in om in overleg met de overheid Scouting zo snel als (veilig) mogelijk is, weer op te starten. Zoek de grenzen van de regels niet op, zodat we na 19 januari snel weer écht naar Scouting kunnen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: FAQ Covid19 - Scouting Nederland of stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

loterijScouting Loterij

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds. Met de opbrengst kunnen Scoutinggroepen bijvoorbeeld het onderhoud van hun clubhuis betalen. De loten kosten € 2,50 waarvan € 1,50 naar de groep toe gaat.

Ook Scouting Jan van Speyk doet mee. De scouting loterij loopt van tot en met 11 oktober a.s.

Wilt u loten kopen om onze club te steunen, stuurt u dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Scouts vliegen over

overvliegen2020

Een parcours over, nat en vies worden….oftewel ‘overvliegen’: als scout kom je er niet onderuit. Bij Scouting Jan van Speyk is het overvliegen altijd weer een uitdagende en gezellige activiteit.De oudste kinderen van de speltakken (leeftijdsgroepen) vliegen over naar de volgende groep. Het parcours begint met een stormbaan gevolgd door een steile wand, waar de deelnemers op moeten klimmen. Vervolgens moeten zij, volgens de traditie, een paar keer de sloot over met een touwbrug, zwembanden en een vlot. Hoe ouder de deelnemer, hoe moeilijker het parcours werd gemaakt. Aan het einde van het overvliegparcours werden de scouts opgewacht door hun nieuwe speltak.

Foto's bekijken van het overvliegen? https://myalbum.com/album/ihs2wWLqPCuA

Vacatures

Geplaatst op 28 februari 2015 door 

Scouting Jan van Speyk is de leukste Scoutinggroep van Mijdrecht/Wilnis. Onze groep zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding voor heel veel kinderen en jongeren uit De Ronde Venen en Uithoorn. Maar Scouting is zoveel meer dan leuk en spannend, kinderen leren bij ons ook heel veel vaardigheden die nuttig zijn voor henzelf, maar ook voor de maatschappij.

Scouting Jan van Speyk is een vereniging die volledig gerund wordt door vrijwilligers.

Laat je uitdagen!

Wil jij meehelpen ons onze groep, en de mogelijkheid benutten om ) betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de volgende functies zoeken wij enthousiastelingen die onze teams willen komen versterken:

  • Een nieuwe (tweede) penningmeester binnen het bestuur, die samen met onze huidige penningmeester de financiële gezondheid van onze groep bewaakt.
  • Altijd gewenst: extra speltakleiding

Lees meer...

Plantenactie 2020 afgelast

plantenactieScouting Jan van Speyk heeft besloten om de plantenactie 2020 niet door te laten gaan. De gezondheid en veiligheid van onze jeugdleden en vrijwilligers is een belangrijke kernwaarde van Scouting. Gezien de recente ontwikkelingen en het onzekere toekomstbeeld hebben we de weloverwogen beslissing genomen om niet met de planten langs de deuren te gaan of op een andere wijze te verkopen.

Red de Scoutinggroep het zonder het geld van de plantenactie?
Het geld is onmisbaar voor onze groep. Scouting is voor iedereen, daarom houden we onze contributie laag, halen we geld op met oa de jaarlijkse plantenactie. Daarmee betalen we het onderhoud van de gebouwen, spel materiaal, bijzondere activiteiten en onvoorziene kosten. De komende periode zullen we alle zeilen bij moeten zetten en noodzakelijk onderhoud of activiteiten uitstellen.

qr code5Kocht u elk jaar trouw bij onze die mooie tuinplantjes en wilt u ons toch een hart onder de riem steken, dan kunt u een vrijwillige donatie overmaken dmv de afgebeelde QR-code of via ons rekeningnummer: NL82 INGB 0001806333 tnv Scouting Jan van Speyk. 

Lees meer...

Email LogoPer e-mail tijdelijk onbereikbaar.

Vanaf donderdag 29 augustus rond 17.00 uur zijn we per e-mail tijdelijk onbereikbaar. De reden hiervan is dat we een overstap gaan maken naar office 365.

Dat wil zeggen, indien u een email verstuurd naar een e-mailadres wat eindigt op "@janvanspeykgroep.nl" worden deze wel ontvangen, echter niet direct gelezen. Een antwoord of reactie op uw mail kunt u na het weekend verwachten. Heeft u toch een dringende vraag of verzoek? Stuur uw e-mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (deze kan al wel gelezen worden), uw e-mail zal dan doorgestuurd worden naar de juiste persoon. Excuses voor het ongemak.

dsc 4440Vacatures bij Scouting Jan van Speyk

Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meehelpen om een groepsactiviteit te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Zelfs als je je maar een paar uurtjes per maand kunt inzetten, ben je voor Scouting al een supervrijwilliger!

Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Maar wist je dat je je ook met andere kwaliteiten enorm goed kunt inzetten? Scouting Jan van Speyk heeft tal van interessante vrijwilligersvacatures. Deze vind je hieronder. Staat jouw functie er niet bij? Neem dan contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

polo LargeWil jij ook nog een JvS-polo bestellen?

Je hebt ze vast al eens bij iemand gezien, maar zelf nog niet de moeite genomen om er toch ook eentje te bestellen: de JvS-polo. Wil je alsnog zo’n mooi blauw of liever oranje (of beide) polo bestellen? Dat kan!

De polo’s zijn op de voorzijde bedrukt met ons groepslogo. Op de achterzijde is een leuke tekst bedacht: "OUD worden of SCOUT blijven?". De poloshirt is in het blauw of oranje te bestellen, beide mag natuurlijk ook.

Lees meer...

IMG 1033Open dag 29 juni van 10.00-16.00 uur

Als lid hoeven we je natuurlijk niet te vertellen hoe leuk het bij Scouting is, maar heb je het wel eens aan je vrienden/vriendinnen/buren, neven, nichten, etc verteld?

Nee??? Neem ze dan mee naar de Opendag op zaterdag 29 juni en laat zien hoe leuk Scouting is.

Een uitkijktoren, vuurmaken, marshmallows eten en brood bakken. Er is een vuurchallenge waarbij je zo snel mogelijk een touwtje moet doorbranden. Leuke parcoursen voor jong en oud! Of heb je wel eens megajenga of mini-kubb gespeeld? Bij scouting kan het!

Nieuwe leden*, maar vooral ook nieuwe leiding, of ouders en geinteresseerden die iets extra willen doen voor de vereniging (klussen, helpen organiseren voor of achter de schermen). Jong en/of oud iedereen is welkom!

* De esta's (jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar) hebben helaas een wachtlijst.

We gaan weer plantjes verkopen!

plantenactie

 Onze jaarlijkse plantenactie is een fenomeen: Scouts voor de deur met een aanhanger vol met fuchsia’s, vlijtige liesjes, geraniums en allerlei andere kleurige plantjes.

Dit jaar komen de Scouts op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 mei langs de deuren in de wijken in Mijdrecht en Wilnis. De plantjes zijn gunstig geprijsd en worden door de Scouts netjes bij de deur gebracht.

Door een beperkt aantal aanhangers en de korte tijd kunnen de Jan van Speykers echter niet overal komen. Daarom is naast de verkoop in de wijken ook elke actiedag verkoop bij de Scoutingboerderij aan de Oosterlandweg 2b in Mijdrecht. Iedereen is van harte welkom van 14.00 tot 20.30 uur.

Het assortiment van de Scouts bestaat uit onder andere uit klein perkgoed als Afrikaantjes, Lobelia’s, Petunia’s, IJsbloemen, Begonia’s, Margrieten, Verbena’s, Vlijtige Liesjes en Allysum voor slechts 75 cent per stuk.
Hangende en staande Geraniums, prachtige Spaanse Margrieten, Bacopa, Surfinia, Sanvitalia en grootbloemige dubbele Knolbegonia’s kosten slechts € 1,95.
De absolute topper van de afgelopen jaren is de hanging basket met hangpetunia’s. De grote, volop en lang bloeiende pracht voor maar 10 euro is ook dit jaar weer verkrijgbaar!

Plantjes van een goede kwaliteit voor een mooie prijs dus!

En u helpt met uw aankoop de leden van Scouting Jan van Speyk, die met de opbrengst nieuwe materialen zoals tenten kunnen aanschaffen.

https://www.youtube.com/watch?v=sovyaqMH494

Gezocht: leider m/v 

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren

De Jan van Speyk groep te Mijdrecht/Wilnis is aangesloten bij Scouting Nederland. De Jan van Speyk groep heeft 160 leden en is van plan verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Mijdrecht/Wilnis betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een enthousiaste leider m/v (vrijwillig)

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. In de media

Informatie bezorging Kerstpost 2020


SponsorKliks


 
 

Privacy beleid

 

Sociale veiligheid


Lid worden of informatie?


 

 SJA logo 200px aStichting Jongeren Actief maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten.