Wie is wie in de organisatie binnen de JvS?

Roel SpVoorzitter (bestuur)

Roel

Mijn naam is Roel Speijer, en vermaak me sinds 2011 als voorzitter van de vereniging. In deze rol probeer ik (samen met anderen) sturing te geven aan de groep waar nodig in vergadering en daar buiten. Mijn scouting leven is ooit eens begonnen als één van de eerste vier Bevers bij onze groep in maart 1987, en na de Welpen, Scouts en Explorers (toen nog Rowans&Sherpa's) ben ik 4 jaar Beverleiding geweest, om vervolgens 9 jaar Verkennersleiding te zijn. Ook ben ik een aantal jaren actief geweest bij regionale (HIT Mook) en landelijke (Nationale Jamborees) activiteiten. Buiten scouting ben ik bij een bureau werkzaam als process ingenieur in de petrochemische industrie, waar ik naast eigen projecten ook een klein team van collega's ondersteun in het vastleggen van instructies en werkprocessen.

Voor mij is het mooiste aan scouting het uitdagen van zowel kinderen als (jong)volwassenen in hun groei. Binnen scouting is er altijd iets te vinden waar je goed in bent, en waarin jij de persoon bent die anderen wat kunt leren. Er zijn altijd uitdagingen op maat te vinden, en kun je in eens als 13 jarige je patrouille leiden tijdens een regionale wedstrijd, ben je als 16 jarige zelf een buitenlands kamp aan het organiseren of sta je als 22 jarige voor 3000 mensen op een podium met de vraag of ze een kip willen nadoen. Binnen scouting zie ik geweldige kinderen groeien naar geweldig volwassenen!


 


Secretaris (bestuur)

Marcellageenfoto

 

 

  


evelinePenningmeesters (bestuur)

Eveline

Ik ben Eveline van Oostrom, inmiddels 33 jaar oud.
Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen bij de welpen, bij een scoutinggroep in Rotterdam. Nadat we op mijn 15de verhuisd zijn, ben ik hier verder gegaan bij scouting Jan van Speyk, bij de explo's.
Toen ik 17 was ben ik overgevlogen naar de stam en ook leiding geworden bij de esta's. Daar heb ik 13 jaar leiding gegeven. Nu ben ik 2 jaar penningmeester bij de scouting.
 
Bij de bevers ben ik niet elke week, maar ik maak deel uit van de invalpoule, Ongeveer 1x in de 3 weken kom ik (samen met anderen) Fleur en Merlijn helpen.
 
Ik heb zelf 3 meiden, waarvan de oudste 5 jaar is, zij zal ook gaan kijken of ze de bevers leuk vindt.

 

geenfoto

Petra

Petra heeft nog geen verhaaltje geschreven, dus nog even geduld.

 

 

 

 

 

 

 


Wilbert Groepsbegeleider (bestuur)

Wilbert

Ik ben Wilbert van Dijk, geboren in 1975 en sinds 1983 lid van Scouting. Vanaf 1984 stroomt het blauwe Jan van Speyk-bloed door mijn aderen en probeer ik geen activiteit te missen. Eerst als Welpje, daarna als Verkenner, Explorer en Stamlid. Van 1993 tot 2006 ben ik als „Bagheera“ leiding geweest bij de Welpen en sinds die tijd zit ik ook regelmatig in de organisatie van allerlei groepsactiviteiten.

Sinds 2006 ben ik groepsbegeleider en help ik als dat nodig is de leiding bij lastige zaken met kinderen, ouders of onderling. Ook voor ouders of oudere leden kan ik een aanspreekpunt zijn als zij zaken hebben die ze niet bij de leiding kwijt kunnen.

Ik woon in Uithoorn en werk in Mijdrecht als verkoop adviseur bij een importeur van autowielen. Mijn andere hobby's zijn reizen, klussen, tuinieren en toeren met onze oldtimer.

Mijn leukste scouting ervaringen zijn de Wereld Jamboree van 1995 in Dronten, de Welpenkampen en de Groepsweekenden.

 


geenfoto

Praktijkbegeleiders (bestuur)

Astrid

Astrid heeft nog geen verhaaltje geschreven, dus nog even geduld.

 

 

 

 

 

 

geenfoto

Jitske

Jitske heeft nog geen verhaaltje geschreven, dus nog even geduld.

 

 

 

 

 

 


Oubaas

Materiaalbeheerder (bestuur)

Oubaas (Piet)

Oubaas heeft nog geen verhaaltje geschreven, dus nog even geduld.

 

 

 

 


 Gebouwbeheerder (bestuur)

Stephan & Roy

 

 

 


idoVoorzitter (stichting)

Ido

Ido heeft nog geen verhaaltje geschreven, dus nog even geduld.

 

 

 

 

 

 


Sgeenfotoecretaris (stichting)

Marlous

Ik ben Marlous Scherpenzeel, 34 jaar oud. Mijn Scoutingleven begon toen ik 7 was en ik bij de Kabouters mocht gaan kijken. Ik wilde nooit meer weg! De Padvindsters vond ik nog leuker en toen ik daar weg moest (te oud) zei ik tegen de leiding dat ze me maar moesten bellen als ik oud genoeg was om leiding te zijn. Met leiding geven van de PV's begon ik in 1999.
Toen ik hoogzwanger was van onze dochter ben ik gestopt met leiding geven en een jaar later werd ik gevraagd voor de functie van secretaris in het Stichtingbestuur. In de eerste vergadering bleek dat het wel handig zou zijn als ik hiervoor ook de financiën op orde zou houden.
Inmiddels hebben mijn man en ik (wij runnen een boerderij en een hoveniersbedrijf) 2 kinderen: een dochter (2012) en een zoontje (2014). Hopelijk worden zij straks net zo enthousiast van Scouting als ik!

 

 

 

SponsorKliks


 
 

Lid worden of informatie?
 SJA logo 200px aStichting Jongeren Actief maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten.